Alzheimer & Onderzoek

Waarom is er geld nodig voor Alzheimer onderzoek?

Alzheimer is de ziekte van de toekomst; het aantal patiënten groeit razendsnel. Alzheimer is dramatisch voor de patiënt én voor de omgeving en treft niet alleen maar ouderen: ruim 10 procent van de patiënten krijgt de ziekte voordat ze 65 jaar zijn. Familie en vrienden zien machteloos toe hoe hun geliefden veranderen, tot ze zelfs niet meer herkend worden. Het VUmc Alzheimercentrum doet hoogstaand wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak, diagnose en behandelmethodes voor deze verschrikkelijke ziekte.

Wetenschappelijk onderzoek is ongelofelijk kostbaar. Om dit te financieren heeft het VUmc Alzheimercentrum hulp nodig van externe partijen. Al het geld wat met het Alzheimer Lab wordt opgehaald komt ten goede aan onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie door het VUmc Alzheimercentrum.

Onderzoekers

Per jaar doen er naast toptalenten uit Nederlandse bedrijven tevens vijf onderzoekers uit het VUmc Alzheimercentrum mee.Op deze manier kunnen zij hun teamgenoten de juiste informatie verschaffen over hun werk en de ziekte. Daarnaast laten zij keer op keer zien waar het Alzheimer Lab om draait: wetenschappelijk onderzoek doen naar de ziekte van Alzheimer en andere soorten dementie. Hieronder ziet u enkele van de onderzoekers uitgelicht.

Voor een compleet overzicht van alle onderzoeken en onderzoekers kijkt u op:www.alzheimercentrum.nl/onderzoek

Femke Bouwman

Evelien Lemstra

Henne Holstege

Yolande Pijnenburg

Niels Prins

Top